Květen ten je prima, to už není vůbec zima.

Květen jsme u nás ve školní družině započali náhlým a nečekaným kouzelnickým představením varieté Valdiny. Pán, který za námi do Jeníkova přijel až z Břeclavi, nás velmi překvapil. V jevišti sedělo skoro 90 dětí a všechny byly ohromeny jeho kouzelnickým nadáním (dokonce i paní vychovatelky). V jeho show nechybělo ani vykouzlení králíka do prázdné krabice nebo přeměna papírku na holuba. Na závěr nám několik kousků vysvětlil a odhalil, co se za nimi skrývá. Skvělá zkušenost! Rádi bychom si to příští rok zase zopakovali.

Dalším tématem, které nám květen přinesl, byl Den matek. V družině jsme pro naše úžasné maminky, ale i pro některé tatínky nebo babičky vytvořili krásná srdíčková přáníčka jako poděkování za to, že tu pro nás jsou. Aby toho nebylo málo, navštívili nás také dva praktikanti. V tematickém plánu je květnovým tématem ”Semafor“, čili bezpečnost v dopravě a oba naši mladí vychovatelé si s ním zvládli vyhrát. Putovali jsme za dopravou, vyráběli jsme autodráhu nebo semafory, procvičili jsme si znalosti v kvízech a za super výkony děti dostaly sladkou odměnu. “Praxi tady v družině bereme velmi přínosně, je to pro nás skvělá zkušenost”, říkají.

Tento měsíc určitě přinesl spoustu radosti, ale upřímně, už se těšíme na červen.

                                                                                               praktikant ŠD Jaroslav Fiala

A ještě nakonec velké poděkování Járovi za výše napsaný článek, který od nás dostal jako úkol týdne :-). Smekáme a ještě jednou: „Járo, děkujeme“.

 

                                                                                                                             vychovatelky ŠD