Těšíme se na prázdniny

Červen – první letní měsíc, teplé dny, sluníčko, červenají třešně a jahody. Zároveň poslední čas ve škole a školní družině.

První červnový den je svátkem všech dětí – MDD. My jsme ho oslavili s dětmi na hřišti areálu školy. Praktikantka Kamilka připravila různé úkoly a soutěže, např. hod míčem na koš, skákání přes švihadlo, dopravní puzzle. Ty děti ve skupinkách s chutí plnily. Nebylo vítěze ani poražených, všichni za snahu i odvahu dostali různé sladkosti.

Když jsme ve třídě, malujeme, stříháme a vyrábíme. Například prvňáčci vyrobili krásné kočičky, a i ostatní se přičinili různými výrobky.

Poslední naší družinovou akcí byla vycházka k pohostinství U Vodníka. Letos jsme ale špekáčky neopékali. Po dohodě s dětmi a paní vedoucí Jiráskovou jsme měli párky v rohlíku s kečupem nebo hořčicí. Pak si děti mohly nakoupit nanuky, lízátka, brambůrky a limonády. Na zahradě mají trampolínu, houpačku a půjčili jsme si míč. Děti se vyběhaly a vydováděly. Bylo to moc pěkné odpoledne. Paní Jiráskové moc děkujeme.

A protože jsme už opravdu pomalu v cíli a další školní a družinový rok bude za námi, můžeme říct, že to byl rok plný úspěchů, radostí, znalostí, někdy i smutku a neshod. To vše ale k životu patří.

Všem přejeme krásné a spokojené prázdniny, plné přátel, výletů, pohody a odpočinku k načerpání nových pracovních sil.

 

Kolektiv vychovatelek ŠD