V pondělí 16.9. byly druhé a třetí třídy v Čáslavi v divadle. I když nám počasí nepřálo, pohádka „Příhody včelích medvídků“ se dětem velmi líbila. Do představení se aktivně zapojovaly a bylo vidět, že je pohádka zaujala.

Učitelky z 2. a 3. třídy

     

Vážení rodiče, vážení zákonní zástupci,

v případě obdržení výhrůžky bombovým útokem bude naše škola postupovat takto:

1. Informace zřizovateli

2. Informace Policii ČR – spolupráce při řešení situace

3. Evakuace všech žáků a zaměstnanců školy do bezpečí – sportovní hala, pavilon u školy, sokolovna

4. Sdělení rodičům o případných změnách ve výuce a organizaci chodu školy

Ujišťujeme všechny rodiče a zákonné zástupce, že situaci bereme vážně a máme ji pod kontrolou. Jde nám především o bezpečnost dětí, pro které zajistíme teplo, pití a dohled. Řídíme se pokyny ministerstva školství a podle dostupných informací není důvod k obavám a panice.

Bližší informace najdete zde.

V úterý 10. 9. se žáci 4. tříd zúčastnili akce „Den prevence“. Do školy přijeli zástupci Červeného kříže a během dopoledne si žáci na pěti stanovištích vyzkoušeli: masáž srdce, zabalili evakuační kufr, viděli různá zranění, zopakovali si dopravní značky a největší úspěch měla chůze s brýlemi simulujícími stav opilosti. Celé dopoledne se nám všem líbilo a bylo pro nás velkým přínosem. Věříme, že si děti nové poznatky zapamatují.

R. Semerádová, K. Šulcová

     

Naše škola ve středu 4. září ožila sportovním duchem, když si žáci 5. tříd připravili jedinečné „Olympijské hry“ pro své mladší spolužáky z 2. tříd. Akce byla plná zábavy, soutěžení a hlavně fair play.

Olympijské hry zahrnovaly celkem čtyři disciplíny, ve kterých se utkali chlapci a dívky zvlášť. Starší žáci se ujali organizace a s velkým nadšením vedli své mladší kamarády skrz jednotlivé soutěže. V každé disciplíně následně vybrali tři nejlepší sportovce, kteří se probojovali na stupně vítězů.

Každý z vítězů si odnesl zaslouženou medaili, která jim bude připomínat jejich úspěch a radost z pohybu. Celá akce byla skvělou ukázkou toho, jak může spolupráce mezi staršími a mladšími žáky přinést radost a obohacení pro obě strany.

N. Doležalová a M. Nigrinová