Okresní kolo ve florbalu

Dne 15. 11. 2022 se žákyně čtvrtých a pátých tříd zúčastnily okresního kola florbalového turnaje ČEPS Cup 2022/2023, které se konalo ve sportovní hale ve Světlé nad Sázavou. Pro děvčata se jednalo o první možnost poměřit své dovednosti s žákyněmi jiných základních škol a nutno říct, že v tomto měření obstály více než se ctí, když hned v prvním zápase porazily nejtěsnějším možným rozdílem tým z Krucemburku 2:1. V druhém utkání pak podlehly hráčkám ZŠ Komenská ze Světlé nad Sázavou 2:6. Ve třetím utkání se děvčata ujala zaslouženého vedení, avšak nešťastně obdržený gól v závěru poločasu předznamenal konečnou prohru s týmem ZŠ Lánecká ze Světlé nad Sázavou 1:4, která však byla spíše dílem několika chybiček v obraně a neproměněním šancí než výsledkem celkového obrazu hry. Poslední utkání s týmem ZŠ Přibyslav pak skončilo celkem jednoznačným výsledkem 0:4, ale i v tomto utkání se děvčata statečně prala se zkušenějšími soupeřkami. I přes relativně nepříznivé nasazení do jednotlivých zápasů, kdy se hrálo na dvou hřištích současně, a naše dívky tak všechna svá utkání hrála bezprostředně po sobě bez delší pauzy na regeneraci, nechaly na hřišti kus srdce, a především dobrý dojem z předvedeného výkonu.

Turnaje se účastnily a školu tak reprezentovaly: Veronika Pecová, Adéla Pecová, Viola Pecová, Lenka Novotná, Anastázie Veselá, Adéla Urbanová, Adéla Dvořáková, Eliška Klaisnerová.

Všechna děvčata byla z možnosti hrát v barvách školy nadšená, celou sportovní akci si velmi užila a určitě se již těší na další možnost reprezentovat. Všem patří naše uznání a poděkování.

V. Jirák